miercuri, 20 iulie 2011

Jumpsuits = my love!

 A one-piece garment consisting of a blouse or shirt with attached slacks or shorts = jumpsuit
(http://www.thefreedictionary.com/jumpsuit)- in traducere libera:
Salopeta este "un articol de îmbrăcăminte dintr-o bucata constând dintr-o bluză sau tricou cu pantaloni sau pantaloni scurti ataşat."






Consider ca e una dintre piesele de rezistenta a garderobei feminine. Desi este o singura piesa vestimentara si ar parea simpla asortarea/ imbinarea ei cu celelalte accesorii , in special pantofii si bijuteriile, mie uneia nu mi se pare atat de usor. De ce? Exista ATATEA modele de croi pentru un jumpsuit, exista ATATEA tipologii de fizic uman, incat  consider ca e o provocare alegerea unuia potrivit si mai apoi, PURTAREA lui propriu zisa in mod corect(din punct de vedere propriu)...probabil de aceea eu inca le admir de la departare si nu port unul! :))






Imi place mult la acest accesoriu ca te imbraca de sus pana jos in aceiasi bucata de material (ma refer aici la jumpsuit-urile cu pantalon lung, asemanatoare celor de mai sus), ca e asemenea unei rochii - insa e cu atat mai mult provocator (nu in sensul sexy neaparat), deoarece pantalonii nu reprezinta FEMINITATEA asa cum o reprezinta o rochie sau o fusta, insa e provocator in sine, ca tinuta in forma sa de uniforma. Cu atat mai mult cand o numim uniforma, care in general reprezinta ceva impus, care nu se poarta cu placere, deoarece are titlu de obligativitate; cu atat mai mult, zic, e de admirat ca a reusit sa se impuna in moda si maniera in care a facut-o si o face in continuare.